tisdag 17 juli 2012

As easy as pie


(= lätt som en plätt)
[helppo nakki?]

Jag sa ju att jag skulle baka paj, men det blev visst inte blåbärspaj heller, utan Grönsakspaj istället! Perfekt som lätt lunch, ifall man grillar eller annars äter något lite stadigare till kvällen istället (de dagar de nu håller upp.....). Bottnen till pajen är lite annorlunda - nyttigare (tack för receptet, J.B.), men mycket smakligt och passar jätte bra till! Prova vet ja!

Grönsakspaj
Botten:
200 g grynost
50 g margarin
1 dl kli
2 dl vetemjöl
(vatten)


Fyllning:
2 stora morötter.
1 stor lök.
300 g zucchini
(paprika, strimlad)
timjan, salt, peppar
färskost med paprikasmak
½ dl matgrädde
2 ägg


pinjefrön


Rör ihop ingredienserna till bottnen och kläm ut i en pajform. Förgrädda i 175 grader varm ugn i 15 minuter. Hacka under tiden löken, och riv morötterna och zucchinin. Bryn grönsaksblandningen i en klick fett i en stekpanna tills den blir glansig. Krydda och rör ner färskost. 
Bred sedan ut blandningen i det förgräddade pajskalet och häll på grädd/äggblandningen. Grädda i ugnen ytterligare 15 minuter.

Inga kommentarer: